πόλη2 > Δρόμος > Τρίγωνα σε Πτώση (Β’ Κύκλος)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τρίγωνα σε Πτώση (Β’ Κύκλος)Η ομάδα Βeforelight, σε συνεργασία με τον τοιχογράφο-καλλιτέχνη Νικόλαο Τσουνάκα, καλείται να φωτίσει δημιουργικά τον πεζόδρομο της Αγίου Μάρκου με μία μικρής κλίμακας παρέμβαση, δημιουργώντας μια αφήγηση και ένα νέο τοπόσημο για όσους διασχίζουν την οδό κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας. Όταν τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν, ελάχιστοι περαστικοί περνούν από εκεί. Η παρέμβαση προσκαλεί τους επισκέπτες να εντάξουν την Αγίου Μάρκου στη νυχτερινή τους βόλτα.

 

Μετά την οδό Πιττάκη και τη Στοά Εμπόρων, σειρά έχει το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας. Η ομάδα, εμπνεόμενη από τη γεωμετρική αλλά και τη γεωγραφική σημασία του τριγώνου, χρησιμοποιεί το σχήμα ως εναρκτήρια ιδέα, σύμβολο και απεικόνιση για τις δύο παρεμβάσεις της.

 

Η πρόταση «Falling Triangles» περιλαμβάνει φωτιστικές εγκαταστάσεις σε δύο κομβικά σημεία επί της Αγ. Μάρκου:

 

  1. Στο σόκορο πολυκατοικίας στη συμβολή Αγ. Μάρκου και Χρυσοσπηλιωτίσσης, μία συστάδα φωτεινών τριγώνων έρχεται σε διάλογο με την τοιχογραφία Ikarus του καλλιτέχνη Νικόλαου Τσουνάκα, που απεικονίζει τον  Ίκαρο-Άγγελο σε πτώση.

 

  1. Στη συμβολή Αγ. Μάρκου και Μιλτιάδου, ένα ευμέγεθες τρίγωνο πλαισιώνει έναν πλάτανο και ταυτόχρονα εκτείνεται ως τις άκρες των περιμετρικών κτιρίων κλείνοντας το μάτι στην έντονη γεωμετρία.

 

Σχεδιασμός-Κατασκευή-Επίβλεψη: Βeforelight

Tοιχογραφία Ikarus: Νικόλαος A. Τσουνάκας

Συνεργάτιδα σχεδιασμού-κατασκευής: Μελίνα Λασιθιωτάκη

Συντονισμός Υλοποίησης: Αpart – Γιώργος Γεωργακόπουλος

Φωτογραφίες: Άρης Καμαρωτός

Επικοινωνία:

Agiou Markou, Athens, Greece https://beforelight.gr/