πόλη2 > Γειτονιά > Το σχολείο έξω από το σχολείο (Β’ Κύκλος)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το σχολείο έξω από το σχολείο (Β’ Κύκλος)


Υπεύθυνος υλοποίησης: Αθανάσιος Φώτου


Η Athens superscript, μια ομάδα αρχιτεκτόνων και εκπαιδευτικών, ανασχεδιάζει και κατασκευάζει τις δύο εισόδους του 35ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας στην οδό Κωλέττη 34, σε συνεργασία με τους μαθητές του σχολείου! Οι δύο είσοδοι του σχολείου, η κεντρική στην οδό Κωλέττη και η βοηθητική στην οδό Σουλτάνη, έχουν πλέον μετατραπεί σε τόπους συνεύρεσης, συναναστροφής, παιχνιδιού και ανταλλαγής γνώσης, τόσο για τους μαθητές όσο και για την τοπική κοινότητα.

Η παρέμβαση στην οδό Κωλέττη, στην κεντρική είσοδο του σχολείου, ονομάζεται «Το σχολείο έξω από το σχολείο» και περιλαμβάνει μια σύνθετη ξύλινη κατασκευή, στοιχεία για ανάρτηση έργων των παιδιών, φύτευση και μετατροπή τμήματος του πεζόδρομου σε πολύχρωμο καμβά. Ο χώρος θα λειτουργεί ως προέκταση του σχολείου στην πόλη, ως μια ευκαιρία για τα παιδιά να συνδέονται με θετικό τρόπο με τη γειτονιά τους μέσω του παιχνιδιού και της μάθησης.

Οι δύο σχεδιαστικές προτάσεις πήραν την τελική τους μορφή μέσω εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού με την Β’ τάξη του 35ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό Χαράλαμπο Μπαλτά, ο οποίος βασίζεται σε τεχνικές και πρακτικές Freinet, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση του άμεσου περιβάλλοντός τους.

Επικοινωνία:

Koletti 34, Athens, Greece