πόλη2 > Κτίριο > Τα ποντίκια έφαγαν την πόρτα (Β’ Κύκλος)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τα ποντίκια έφαγαν την πόρτα (Β’ Κύκλος)


Υπεύθυνος υλοποίησης: Αθανάσιος Φώτου


Η Athens superscript, μια ομάδα αρχιτεκτόνων και εκπαιδευτικών, ανασχεδιάζει και κατασκευάζει τις δύο εισόδους του 35ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας στην οδό Κωλέττη 34, σε συνεργασία με τους μαθητές του σχολείου! Οι δύο είσοδοι του σχολείου, η κεντρική στην οδό Κωλέττη και η βοηθητική στην οδό Σουλτάνη, έχουν πλέον μετατραπεί σε τόπους συνεύρεσης, συναναστροφής, παιχνιδιού και ανταλλαγής γνώσης, τόσο για τους μαθητές όσο και για την τοπική κοινότητα.

Η παρέμβαση στην οδό Σουλτάνη, στη δευτερεύουσα είσοδο του σχολείου, ονομάζεται «Τα ποντίκια έφαγαν την πόρτα» και αποτελεί μια ευφάνταστη βιβλιοθήκη-κάθετο κήπο, που λειτουργεί ως δανειστική και ανταλλακτική βιβλιοθήκη προς την κοινότητα-γειτονιά, μετατρέποντας παράλληλα σε χώρο πρασίνου τη συνολική όψη της εισόδου.

Οι δύο σχεδιαστικές προτάσεις πήραν την τελική τους μορφή μέσω εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού με την Β’ τάξη του 35ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό Χαράλαμπο Μπαλτά, ο οποίος βασίζεται σε τεχνικές και πρακτικές Freinet, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση του άμεσου περιβάλλοντός τους.

Επικοινωνία:

Koletti 34, Athina 106 81, Greece