πόλη2 > Δρόμος > BMYLekka (Β΄Κύκλος)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

BMYLekka (Β΄Κύκλος)Στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, στην οδό Λέκκα, καταλήγει μια στοά που, παρότι φιλοξενεί διάφορα μαγαζιά, παραμένει «αόρατη» για τους βιαστικούς περαστικούς. Η ομάδα μελέτης φωτισμού ASlight κλήθηκε από τη διαχείριση της στοάς να προτείνει μια εφήμερη εγκατάσταση, με το όνομα BMYLekka, για την ανάδειξη και την αύξηση της επισκεψιμότητας της στοάς.

Βασικό μέλημα της ομάδας ήταν η αναβάθμιση του υπάρχοντος φωτισμού, γεγονός που θα αναβάθμιζε ποιοτικά την καθημερινότητα όσων εργάζονται στη στοά σε ένα βάθος χρόνου ευρύτερο του προβλεπόμενου. Παράλληλα, για την ανάδειξη της στοάς, αναρτήθηκαν καθ’ όλο το μήκος της χρωματιστά ημιδιάφανα πανέλα τριών διαφορετικών χρωμάτων. Η αλληλεπίδραση με τα φωτιστικά σώματα και η αλληλεπικάλυψη μεταξύ τους δημιουργεί εναλλασσόμενους χρωματικούς συνδυασμούς και οπτικές στους περαστικούς, προσκαλώντας τους στο εσωτερικό της στοάς. Εκεί τους περιμένει μια έκπληξη, μια αναρτώμενη κατασκευή στο αίθριο της στοάς από αποδομημένα πανέλα, που αλληλεπιδρά με τον αέρα και το φυσικό φωτισμό του αίθριου του κτιρίου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η στοά μοιάζει σαν να γιορτάζει και να καλεί τους επισκέπτες στα εγκαίνια της χαρούμενης πολύχρωμης πραγματικότητας. Καθώς νυχτώνει και η πόλη ανάβει τα φώτα της, η στοά φοράει τα καλά της· οι δύο είσοδοι δημιουργούν ένα χρωματιστό κατώφλι που συνδιαλέγεται με τα φώτα των μπαρ, καλώντας τους τολμηρούς στο εσωτερικό της. Εκεί, η φωτισμένη κατασκευή του αίθριου «βάφει με χρώμα» τον φωταγωγό, με μια μαγική τοιχογραφία που μεταλλάσσεται κάθε νύχτα.

 

Επικοινωνία:

Lekka 23-25, Athina 105 62, Greece