'Ετοιμοι για παρεμβάσεις στην πόλη;


Η δράση «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»  καλεί κατοίκους και επαγγελματίες, νομικά πρόσωπα αλλά και άτυπες ομάδες πολιτών να κάνουν πράξη τις δικές τους πρωτοβουλίεςπου βασίζονται σε συνεργατικές διαδικασίες κι έχουν στόχο τη βελτίωση της ζωής στη γειτονιά.

Το πρόγραμμα προβλέπει την υλοποίηση ήπιων, μικρής κλίμακας παρεμβάσεων και στις 7 κοινότητες του δήμου της Αθήνας, που θα ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες και θα προωθούν τις σχέσεις της γειτονιάς. Οι προτάσεις που θα προκριθούν θα λάβουν χρηματοδότηση έως 6.000 ευρώ ανά πρόταση.

Ο δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε μια σειρά από προσκλήσεις ενδιαφέροντος προς τους κατοίκους της Αθήνας στους ακόλουθους άξονες:

 

 

Επιμελητές εξειδικευμένοι ανά θεματικό άξονα υποστήριξαν τη διαδικασία και τη διοργάνωση εργαστηρίων, και βοήθησαν τους ενδιαφερόμενους να εξελίξουν και να ωριμάσουν τις προτάσεις τους.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» έκλεισε την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.

Για τους άξονες ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΔΡΟΜΟΣ, ΚΤΙΡΙΟ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων και βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία.

Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση των παρεμβάσεων που έχουν επιλεγεί!

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον άξονα ΣΕΡΑΦΕΙΟ έκλεισε στις 16 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και επιλέχτηκε η πρόταση για την in situ καλλιτεχνική εγκατάσταση με νέες τεχνολογίες η οποία θα στηθεί στο Σεράφειο, το νέο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων.

Το όνομα του δημιουργού που προκρίθηκε να υλοποιήσει την καλλιτεχνική εγκατάσταση θα ανακοινωθεί σύντομα!

 

Θέλεις να συμμετάσχεις ενεργά και να ενημερώνεσαι για τα νέα του ΠΟΛΗ2;
Η προθεσμία υποβολής προτάσεων έχει παρέλθει για τους θεματικούς άξονες ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΚΤΙΡΙΟ, ΔΡΟΜΟΣ. Είναι ακόμη ανοιχτή για τον θεματικό άξονα Σεράφειο - Δημόσιο Κτίριο & Ψηφιακή Τέχνη.

Οι δράσεις στον χάρτη: