'Ετοιμοι για παρεμβάσεις στην πόλη;


Η δράση «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» καλεί κατοίκους και επαγγελματίες, νομικά πρόσωπα αλλά και άτυπες ομάδες πολιτών να κάνουν πράξη τις δικές τους πρωτοβουλίες, που βασίζονται σε συνεργατικές διαδικασίες, με στόχο τη βελτίωση της ζωής στη γειτονιά.

Η δράση προβλέπει την υλοποίηση ήπιων, μικρής κλίμακας, παρεμβάσεων σε όλες τις κοινότητες του δήμου της Αθήνας, που ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες και προωθούν τις σχέσεις της γειτονιάς. Οι προτάσεις που προκρίθηκαν έλαβαν χρηματοδότηση έως 6.000 ευρώ και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις η χρηματοδότηση ανήλθε έως 12.000 ευρώ.

Μέσα στο 2018 ανακοινώθηκαν δύο κύκλοι Προσκλήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στους παρακάτω άξονες:

 

Επιμελητές εξειδικευμένοι ανά θεματικό άξονα υποστήριξαν τη διαδικασία και τη διοργάνωση εργαστηρίων και βοήθησαν τους ενδιαφερόμενους να εξελίξουν τις προτάσεις τους.

Οι προτάσεις που προκρίθηκαν στη διαδικασία αξιολόγησης του Β’ Κύκλου εγκρίθηκαν τον Απρίλιο του 2019 και πλέον έχουν ολοκληρωθεί, μαζί με τις παρεμβάσεις του Α’ κύκλου. Παρακάτω παρουσιάζονται επιγραμματικά όλες οι παρεμβάσεις. 

 

Α’ Κύκλος

Στον άξονα ΓΕΙΤΟΝΙΑ, υλοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις «digital παγκάκια», «παίΖΟΥΜΕ στο ΑΛΣΟΣ», «Μία πλατεία για όλους» και «Υιοθέτησέ με».

 

Ο άξονας ΔΡΟΜΟΣ περιλαμβάνει τις παρεμβάσεις «Πού βαδίζουμε;» και «Φωτεινή Αγορά».

 

Οι παρεμβάσεις στον άξονα ΚΤΙΡΙΟ είναι οι: «Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Φυτεύοντας, πρασινίζοντας, ανθίζοντας τη Βουλγαροκτόνου», «Biophilia», «Αγρότες στην Ταράτσα», «This is Green!» και «Ταρατσόκηπος στον Ήφαιστο».

 

Στον άξονα ΣΕΡΑΦΕΙΟ – ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΙΡΙΟ & ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ ανήκει η παρέμβαση «ATHsENSe Urban Data Lab».

 

Β’ Κύκλος

Οι παρεμβάσεις στον άξονα ΓΕΙΤΟΝΙΑ είναι οι: «Jam Road», «Το σχολείο έξω από το σχολείο», «Βιβλιοπεταλιές» και «γόπα project».

 

Στον άξονα ΚΤΙΡΙΟ υλοποιήθηκε η παρέμβαση «Τα ποντίκια έφαγαν την πόρτα» στο 35ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

 

Ο άξονας ΔΡΟΜΟΣ περιλαμβάνει τις παρεμβάσεις «Ο Ποταμός Ιλισσός ως Δρόμος», «Τρίγωνα σε πτώση» και «BMYLekka».

Θέλεις να συμμετάσχεις ενεργά και να ενημερώνεσαι για τις νέες δράσεις;
Πληροφορίες για τη διαδικασία και την Αίτηση Συμμετοχής

Οι δράσεις στον χάρτη: