'Ετοιμοι για παρεμβάσεις στην πόλη;


Η δράση «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» καλεί κατοίκους και επαγγελματίες, νομικά πρόσωπα αλλά και άτυπες ομάδες πολιτών να κάνουν πράξη τις δικές τους πρωτοβουλίεςπου βασίζονται σε συνεργατικές διαδικασίες και έχουν στόχο τη βελτίωση της ζωής στη γειτονιά.

Προβλέπεται η υλοποίηση ήπιων, μικρής κλίμακας, παρεμβάσεων και στις 7 κοινότητες του δήμου της Αθήνας, που θα ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες και θα προωθούν τις σχέσεις της γειτονιάς. Οι προτάσεις που θα προκριθούν θα λάβουν χρηματοδότηση έως 6.000 ευρώ ανά πρόταση, και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ενδέχεται να λάβουν χρηματοδότηση έως 12.000 ευρώ.

Ο δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε μια σειρά από Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τους κατοίκους της Αθήνας στους ακόλουθους άξονες:

 

 

Επιμελητές εξειδικευμένοι ανά θεματικό άξονα υποστήριξαν τη διαδικασία και τη διοργάνωση εργαστηρίων, και βοήθησαν τους ενδιαφερόμενους να εξελίξουν και να ωριμάσουν τις προτάσεις τους.

 

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Άξονες ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΔΡΟΜΟΣ, ΚΤΙΡΙΟ 

Άνοιξε ο 2ος κύκλος υποβολής προτάσεων με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018.

 

Η προθεσμία του 1ου κύκλου υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» για τους άξονες ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΔΡΟΜΟΣ, ΚΤΙΡΙΟ έχει κλείσει. Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση των παρεμβάσεων που έχουν επιλεγεί.

 

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τον άξονα ΣΕΡΑΦΕΙΟ έχει κλείσει για την in situ καλλιτεχνική εγκατάσταση με νέες τεχνολογίες η οποία θα στηθεί στο Σεράφειο, το νέο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων. Το όνομα του δημιουργού που προκρίθηκε να υλοποιήσει την καλλιτεχνική εγκατάσταση θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Θέλεις να συμμετάσχεις ενεργά και να ενημερώνεσαι για τις νέες δράσεις;
Πληροφορίες για τη διαδικασία και την Αίτηση Συμμετοχής

Οι δράσεις στον χάρτη: