πόλη2 > Άρθρα > ΝΕΑ > Το πρόγραμμα ROCK στα καταστήματα του This is Athens-Polis!

Το πρόγραμμα ROCK στα καταστήματα του This is Athens-Polis!

- 25 Απριλίου • ΝΕΑ

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε, από τις 16 έως και τις 18 Απριλίου, η ετήσια συνάντηση του ευρωπαικού προγράμματος ROCK (Regeneration and Optimisation of Cultural heritage in creative and Knowledge cities), κλείνοτας με δύο θεματικές επισκέψεις στα Καταστήματα του This is Athens-Polis.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνάντησης, η οποία φιλοξενήθηκε στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, οι 32 εταίροι από την Ευρώπη – ανάμεσα τους και η Αθήνα η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), έδωσαν το παρών, παρουσίασαν τις δράσεις τους, ανέλυσαν καλές πρακτικές αστικής ανάπλασης μέσω του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς και αντάλλαξαν τεχνογνωσία και εργαλεία διαβούλευσης και προσβασιμότητας στον πολιτισμό.

Μία από τις καλές πρακτικές που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης ήταν και τo This is Athens-Polis. ως ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο αξιοποιεί το πολιτιστικό κεφάλαιο και την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης, στοχεύοντας στην αναζωογόνηση περιοχών του κέντρου της Αθήνας.

Την τελευταία ημέρα της συνάντησης, την Πέμπτη 18 Απριλίου, οι εταίροι του προγράμματος – οι οποίοι ήταν εκπρόσωποι πόλεων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, αλλά και συμβουλευτικών εταιρειών- είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στα καταστήματα της Πλατείας Θεάτρου και της Στοάς Εμπόρων και να γνωρίσουν καλύτερα τις ομάδες και τις ιδέες πίσω από αυτά. Οι εκπρόσωποι των καταστημάτων υποδέχθηκαν τους επισκέπτες, μίλησαν για τον χώρο και τη δράση τους και μοιράστηκαν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.