πόλη2 > Άρθρα > ΝΕΑ > Εργαστήρια πολιτών: η σημασία της συν-δημιουργίας

Εργαστήρια πολιτών: η σημασία της συν-δημιουργίας

- 30 Μαρτίου • ΝΕΑ

Το λανσάρισμα της ιστοσελίδας μας συνέπεσε με τα πρώτα εργαστήρια που διοργανώνουμε για την εξέλιξη των προτάσεών σας. Πού αλλού; Στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων. Διαβάζοντας αναλυτικά την περιγραφή του προγράμματος θα καταλάβεις ότι τα εργαστήρια, που θα γίνουν υπό την επίβλεψη της ομάδας έργου και φυσικά των εξειδεικευμένων επιμελητών για κάθε θεματικό άξονα παρέμβασης, βρίσκονται στην καρδιά της φιλοσοφίας του ΠΟΛΗ2.

 

Μια από τις βασικές αρχές του σχεδιασμού μας είναι οι συνεργατικές διαδικασίες,  τόσο αυτές που αναπτύσσονται σε επίπεδο γειτονιάς και κοινότητας, όσο και αυτές που θα αναπτυχθούν ανάμεσα στους συμμετέχοντες και τα μέλη του προγράμματος. Οι επιμελητές έχουν αναλάβει να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες ώστε να καταθέσουν πραγματοποιήσιμες, βιώσιμες προτάσεις που θα αντιμετωπίζουν ουσιαστικά τις προσκλήσεις του δημόσιου χώρου και θα κινητοποιήσουν τις δημιουργικές δυνάμεις της γειτονιάς.

 

Η ιδέα είναι ότι τα εργαστήρια γίνονται γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη ενός νέου αστικού σχεδιασμού με έντονη συνεισφορά «από τα κάτω», όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι: αστικές αρχές, κάτοικοι, επαγγελματίες, δημόσιοι φορείς και εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα συνεισφέρουν και υλοποιούν μαζί προτάσεις.

 

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για το ΠΟΛΗ2, έλα στα πρώτα εργαστήρια, που είναι σχεδιασμένα να σε βοηθήσουν να εξελίξεις τις ιδέες σου σε προτάσεις. Οι επιμελητές των αξόνων Γειτονιά, Δρόμος, Κτίριο και Σεράφειο- Δημόσιο Κτίριο & Ψηφιακή Τέχνη, θα είναι εκεί για να σε καθοδηγήσουν.

 

Αύριο Σάββατο 31/03, στις 11 π.μ. σε περιμένουμε στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη.

 

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων.