πόλη2 > Άρθρα > ΝΕΑ > Ένα σύγχρονο Εργαστήριο για τον Οπτικό Πολιτισμό στην Πλ. Θεάτρου!

Ένα σύγχρονο Εργαστήριο για τον Οπτικό Πολιτισμό στην Πλ. Θεάτρου!

- 13 Δεκεμβρίου • ΝΕΑ

Θεματικές εκθέσεις, εργαστήρια, θεωρητικά σεμινάρια και προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της αθηναϊκής εικαστικής σκηνής και τη σύνδεση του ευρύτερου κοινού με τη σύγχρονη τέχνη φιλοξενούνται από τις αρχές Νοεμβρίου σε έναν νέο, πρωτοποριακό χώρο πολιτισμού, στην Πλατεία Θεάτρου. Και το όνομα αυτού… ViZ – Laboratory for Visual Culture!

Το σύγχρονο Εργαστήριο για τον Οπτικό Πολιτισμό αποτελεί μια πρωτοβουλία των Εργαστηρίων 11 & 12 της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Ωνάση. Η λειτουργία του εντάσσεται στο πλαίσιο του This is Athens-Polis του δήμου Αθηναίων και του έργου R.O.C.K. (Regeneration and Optimisation of Cultural heritage in creative and Knowledge cities), που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός από εκπαιδευτικές δράσεις, στο ViZ θα φιλοξενούνται προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το ευρύτερο κοινό, γεφυρώνοντας τη σύγχρονη τέχνη με τις ψηφιακές τεχνολογίες, τα κοινωνικά δίκτυα, τις παρεμβάσεις στον αστικό χώρο και τον οπτικό πολιτισμό.

Το ViZ έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του ως εκθεσιακός χώρος και κόμβος μελέτης των οπτικών φαινομένων του ψηφιακού και του μεταψηφιακού τοπίου, βρίσκοντας την ιδανική στέγη στο πρώην εμβληματικό Bar Guru Bar της Πλατείας Θεάτρου.

Η Πλατεία Θεάτρου αποτελεί ένα ιδιαίτερο αθηναϊκό τοπόσημο, μια ιστορική πλατεία που για πολλά χρόνια υπήρξε πόλος έλξης για καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Τον τελευταίο χρόνο, βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο με την επαναλειτουργία κλειστών καταστημάτων, στο πλαίσιο του This is Athens-Polis. Σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό έργο R.O.C.K., που εστιάζει σε επιτυχημένες πρωτοβουλίες αναζωογόνησης, επιτυγχάνεται η ανάδειξη ιστορικών αστικών κέντρων σε βιώσιμες περιοχές μέσω πολιτιστικών και δημιουργικών δράσεων.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ViZ!