πόλη2 > Άρθρα > ΝΕΑ > Artists Connection | Athens Edition

Artists Connection | Athens Edition

- 20 Μαρτίου • ΝΕΑ

Το Σάββατο 23/3, η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία δικτύωσης και ανάπτυξης καλλιτεχνικών συνεργασιών Artists Connections κάνει την πρώτη της στάση στην Αθήνα!

Το Artists Connections είναι μια πρωτοβουλία των πολιτιστικών φορέων Artyficial Dreams (Λονδίνο/Μελβούρνη) και Among the Ants (Ουτρέχτη/Λάρνακα) με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας νομαδικής πλατφόρμας δικτύωσης, ανταλλαγής και συνεργασίας ανάμεσα σε επαγγελματίες από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. Το κάλεσμα είναι ουσιαστικά μια συνάντηση που απευθύνεται σε καλλιτέχνες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κάθε πόλη που επισκέπτεται η πρωτοβουλία. Κύριο ζητούμενο είναι –πέραν της γνωριμίας και της δικτύωσης– να γνωρίσουν καλλιτέχνες και ομάδες, η δουλειά των οποίων είναι ενδιαφέρουσα όχι μόνο σε καλλιτεχνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο (διεθνών και μη) συνεργασιών.

Βασικοί προσκεκλημένοι του Artists Connections | Athens Edition είναι δύο νέοι, δραστήριοι –και γνώριμοι στο This is Athens-Polis– καλλιτέχνες!

>>Η Ελίζα Σόρογκα είναι performance artist και αυτή την περίοδο βρίσκεται στη φάση υλοποίησης ψηφιακής ακουστικής παρέμβασης σε επιλεγμένα παγκάκια του Παγκρατίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον πρώτο κύκλο της δράσης Παρεμβάσεις στην Πόλη

>> O Χρίστος Παπαμιχαήλ είναι ο ιδρυτής της Liminal και μέλος της ομάδας συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ, η οποία συμμετέχει στη δράση Κατάστημα στο Κέντρο και την οποία μπορείτε να γνωρίσετε στο κατάστημα Ο Χώρος – O Choros στην Πλατεία Θεάτρου.

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης, και ύστερα από ένα σύντομο παιχνίδι ερωτήσεων & γνωριμίας μεταξύ των συμμετεχόντων, η Ελίζα Σόρογκα και ο Χρίστος θα μιλήσουν για τα projects τους και την πορεία τους. Η Ελίζα θα μιλήσει κυρίως (αλλά όχι μόνο) για τη δημιουργία στο δημόσιο χώρο και ο Χρίστος για θέματα προσβασιμότητας στην τέχνη! Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να μοιραστούν σκέψεις και προβληματισμούς, ευκαιρίες καλλιτεχνικής συνεργασίας και να ανταλλάξουν απόψεις σε ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον.

 

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 | 17:00-19:00 | Μύρτιλλο Cafe (ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ, Τριφυλίας & Λάμψα, ΤΚ 115 24, στάση μετρό Πανόρμου) | Είσοδος Ελεύθερη (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο σύνδεσμο http://bit.ly/2F8MlBm ή μέσω email στο artistsconnecting@gmail.com)

 

Δείτε το Facebook event εδώ.