πόλη2 > Πλατεία Θεάτρου

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Πλατεία ΘεάτρουΟ δήμος Αθηναίων καλεί νέες και υφιστάμενες δημιουργικές ομάδες να αποκτήσουν τη «βάση» τους, να πειραματιστούν και να παρουσιάσουν τη δουλειά και τα προϊόντα τους στην καρδιά της Αθήνας, ξεκινώντας από μία ιστορική πλατεία της πόλης, την Πλατεία Θεάτρου.

Το πρόγραμμα θα αξιοποιήσει τη συμβολική σημασία της Πλατείας Θεάτρου ως χώρου συνάντησης, εργασίας και ανταλλαγής, ώστε η πλατεία να αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Στην ουσία, δημιουργείται, με την υποστήριξη του Δήμου, ένα μεγάλο, συλλογικό, ανοιχτό εργαστήριο, όπου καλλιτέχνες και δημιουργοί θα μπορούν να δικτυώνονται και να συνεργάζονται, συμβάλλοντας στη συν-δημιουργία της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης.

Η ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Στη συγκεκριμένη γειτονιά, ο Δήμος θέλει να προάγει τη δημιουργική δραστηριότητα καλλιτεχνικών ομάδων και ομάδων επιμελητών, που θα «στήσουν» πολυσυλλεκτικούς χώρους δημιουργίας και ένταξης για να λειτουργήσουν ως καταλύτες για την περιοχή.
  • Κάθε κατάστημα θα στεγάζει μία ή και περισσότερες ομάδες, με δυνατότητα συστέγασης/συνεργασίας. Η επιλογή θα γίνεται ώστε να ευνοεί μελλοντικές συνεργασίες/συμπράξεις.
  • Η δράση απευθύνεται σε φυσικά νομικά πρόσωπα καθώς και σε ενώσεις φυσικών και νομικών προσώπων.
  • Διάρκεια παραχώρησης καταστήματος: 6 μήνες, από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018.
  • Οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας νέας έδρας και πώλησης προϊόντων ή υπηρεσιών, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να ασκούν εμπορική δραστηριότητα.
  • Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κατάστημα ως χώρο εργασίας ή χώρο παραγωγής των προϊόντων τους, όπως και για παραγωγή εκδηλώσεων ή εκθέσεων, αρκεί να είναι σε συμφωνία με τις προβλεπόμενες χρήσεις του καταστήματος.
  • Οι ωφελούμενοι θα αναλαμβάνουν την πλήρη λειτουργία του καταστήματος κατά το εγκεκριμένο ωράριο καταστημάτων.
  • Τα καταστήματα θα λειτουργούν ως εργαστήρια που θα προάγουν τις συνεργατικές διαδικασίες, ενώ οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προτείνουν και ένα πρόγραμμα εργαστηρίων και εκδηλώσεων, που θα είναι ανοιχτά προς το κοινό, ως ελάχιστη προσφορά στην κοινότητα. Πρακτικά, αυτό προϋποθέτει το λιγότερο ένα εργαστήριο κάθε μήνα, που θα προσφέρεται δωρεάν προς το κοινό.

 

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝCRAFTS & PRODUCT DESIGN/MAKERSPACE

Καταστήματα που προορίζονται για να στεγάσουν δραστηριότητες με έμφαση στη νέα επιχειρηματικότητα, στο χώρο της χειροτεχνίας και του βιομηχανικού προϊόντος.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ  PROJECT SPACE

Καταστήματα που θα φιλοξενούν αποκλειστικά εναλλασσόμενα πολιτιστικά προγράμματα, όπως εκθέσεις σύγχρονης τέχνης όλων των εφαρμογών εικαστικών, ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, γλυπτικής εγκατάστασης κ.ά.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – PERFORMANCE SPACE