ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

ROKANI & LUDD 

 

ROKANI

Το Rokani είναι μία ομάδα νέων με κοινωνικό όραμα και διάθεση για δημιουργία. Συνδυάζοντάς τα με το μεράκι μας για κατασκευές, σχηματίσαμε ένα συνεταιρισμό με βασικό σκοπό το θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μέσω του upcycling. Χρησιμοποιώντας και συνταιριάζοντας με φαντασία υλικά όπως ξύλο, μέταλλο και γυαλί που προορίζονταν για απόρριψη, δημιουργούμε έπιπλα, ειδικές κατασκευές και πολλά ακόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Βασισμένοι στις αρχές της κυκλικής οικονομίας και με οδηγό τη δημιουργικότητα, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μία πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον κοινωνία για τις μελλοντικές γενιές.

Για εμάς, η δημιουργία προϊόντων που εκπέμπουν ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα, αποτελεί καθημερινή πρόκληση.

Website 

Facebook 

LUDD

Το LUDD είναι ένα ανοικτό στο κοινό, συνεργατικό εργαστήριο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προτύπων, προϊόντων και υπηρεσιών. Προσφέρει πρόσβαση σε σύγχρονα παραγωγικά τεχνολογικά μέσα, γνώση και δικτύωση με μία κοινότητα δημιουργών. Ένας χώρος όπου οι σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές ανοικτού σχεδιασμού, προτυποποίησης και ψηφιακής κατασκευής, συναντώνται με την κατάλληλη τεχνογνωσία για να αποτελέσουν τη βάση υποστήριξης μιας κοινότητας ατόμων, οργανισμών και ευρύτερων παραγωγικών πρωτοβουλιών, δίνοντας ώθηση στην τοπικά παραγόμενη καινοτομία με όρους επίτευξης θετικού κοινωνικού αντικτύπου.

Στο LUDD διοργανώνονται δημόσιες εκδηλώσεις, συμμετοχικά εργαστήρια και συζητήσεις που διερευνούν τους δεσμούς μεταξύ προσεγγίσεων που αφορούν τα κοινά, την τεχνολογική ανάπτυξη, την ομότιμη οικονομία, την πολιτική οικολογία, την εικαστική δημιουργία και την τεχνική στη πράξη.

Website 

Facebook 

 

Από τον Αύγουστο του 2019, οι δύο ομάδες δεν λειτουργούν πλέον κατάστημα στη Στοά Εμπόρων. 

Επικοινωνία:

Στοά Εμπόρων, Βουλής, Αθήνα, Ελλάδα