ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Book&PlayΣυνύπαρξη παιχνιδιών και βιβλίων με τη συνεργασία δύο κοινωφελών οργανισμών, της Challedu και της We Need Books.

Η Challedu υποστηρίζει και ενδυναμώνει ευάλωτες –και μη– ομάδες πληθυσμού, μέσω της κοινωφελούς αξιοποίησης των παιχνιδιών (game-based solutions). Στόχος η δημιουργία ενός playhouse, ενός κόμβου παιχνιδιού, εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και κοινωνικοποίησης με δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, εκπαιδευτική υποστήριξη σε εφήβους, εργαστήρια για την επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες για γυναίκες, διαγενεακό παιχνίδι νέων με ηλικιωμένους, διαπολιτισμικό παιχνίδι με μετανάστες, εργαστήρια ενδυνάμωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και συνδημιουργίας παιχνιδιών για φοιτητές και επαγγελματίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

H We Need Books, χρησιμοποιώντας το βιβλίο ως μέσο ένταξης ευάλωτων ομάδων, αποσκοπεί στη δημιουργία μιας μικρής κλίμακας πολυγλωσσικής βιβλιοθήκης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Ο χώρος θα διατίθεται για συναναστροφή και για ανάγνωση βιβλίων σε περισσότερες από 10 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, φαρσί, παστούν, ουρντού, ιταλικά, σουηδικά, γερμανικά κ.ά.). Προβολές ταινιών παγκόσμιου κινηματογράφου, αφηγήσεις παραμυθιών σε διαφορετικές γλώσσες, μαθήματα γλωσσομάθειας και καλλιτεχνικά εργαστήρια θα έρθουν να συμπληρώσουν την εμπειρία των επισκεπτών.

 

Επικοινωνία: