πόλη2 > Πλατεία Θεάτρου > Book&Play (Πλ. Θεάτρου 10)

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Book&Play (Πλ. Θεάτρου 10)

_Πλατεία Θεάτρου

Όνομα Ιδιοκτήτη


Με τη συνύπαρξη παιχνιδιών και βιβλίων και τη συνεργασία δύο κοινωφελών οργανισμών, της Challedu και της We Need Books, το Book&Play ανοίγει τις πόρτες του στην Πλατεία Θεάτρου 10. Φιλοδοξεί να διευρύνει τους ορίζοντες των κατοίκων της περιοχής, καθώς και ευρύτερα της πόλης, παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης, κοινωνικοποίησης, δημιουργίας και χαράς.

 

Η Challedu υποστηρίζει και ενδυναμώνει ευάλωτες και μη ομάδες πληθυσμού μέσω της κοινωφελούς αξιοποίησης των παιχνιδιών (game-based solutions). Στο Book&Play στοχεύει να δημιουργήσει ένα playhouse, έναν κόμβο παιχνιδιού, εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και κοινωνικοποίησης με δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, εκπαιδευτική υποστήριξη σε εφήβους, εργαστήρια για την επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες για γυναίκες, διαγενεακό παιχνίδι νέων με ηλικιωμένους, διαπολιτισμικό παιχνίδι με μετανάστες, εργαστήρια ενδυνάμωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και συνδημιουργίας παιχνιδιών για φοιτητές και επαγγελματίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

H We Need Books, χρησιμοποιώντας το βιβλίο ως μέσο ένταξης ευάλωτων ομάδων, θα δημιουργήσει στον χώρο μία μικρής κλίμακας πολυγλωσσική βιβλιοθήκη για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Ο χώρος θα διατίθεται για συναναστροφή και για ανάγνωση βιβλίων σε περισσότερες από 10 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, φαρσί, παστούν, ουρντού, ιταλικά, σουηδικά, γερμανικά κ.ά.). Προβολές ταινιών παγκόσμιου κινηματογράφου, αφηγήσεις παραμυθιών σε διαφορετικές γλώσσες, μαθήματα γλωσσομάθειας και καλλιτεχνικά εργαστήρια θα έρθουν να συμπληρώσουν την εμπειρία των επισκεπτών.

 

«Σας προσκαλούμε στο Book&Play να παίξουμε, να διαβάσουμε, να μάθουμε, να δημιουργήσουμε, να γνωρίσουμε και να αγκαλιάσουμε το διαφορετικό!”

Πρωτογενούς 1, Αθήνα, Ελλάδα http://www.google.com