πόλη2 > Στοά Εμπόρων > ATHENS MAKERSPACE

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

ATHENS MAKERSPACEΤο Athens Makerspace είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2016 με έδρα την Καισαριανή. Αποτελεί ένα φυσικό χώρο που παρέχει πρόσβαση σε ποικιλία εργαλείων και μηχανημάτων τόσο παραδοσιακής όσο και σύγχρονης, ψηφιακής τεχνολογίας (3D printing, laser cutting, ξυλουργείο, electronics & robotics, vinyl cutting, CNC, κ.ά).

Επικεντρωνόμαστε στην εκπαίδευση, αναπτύσσοντας και πραγματοποιώντας ευρύ φάσμα από hands-on μαθήματα και project-based workshops για μικρούς και μεγάλους ενώ ταυτόχρονα προωθούμε την επιχειρηματικότητα και την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την αναδυόμενη DIY κουλτούρα και το Maker Movement.

Όραμά μας: «Κάθε άνθρωπος, κάθε ηλικίας, να έχει πρόσβαση στα εργαλεία και στις γνώσεις που χρειάζεται για να υλοποιήσει τις ιδέες του».

Σε συνεργασία με διαφόρους φορείς, πραγματοποιούμε δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις σε τμήματα της κοινωνίας που το έχουν ανάγκη και αναπτύσσουμε καινοτόμα προϊόντα και τεχνογνωσίες για την αξιοποίηση πλαστικών απορριμμάτων (Precious Plastic lab).

Τι θα βρείτε στο κατάστημα της Στοάς Εμπόρων:

Χειροποίητα διακοσμητικά, αξεσουάρ και χρηστικά αντικείμενα κατασκευασμένα στο χώρο του makerspace. Εργαστήρια μεταξοτυπίας & επεξεργασίας δερμάτων.

 

Website

Facebook

Επικοινωνία:

Στοά Εμπόρων, Βουλής, Αθήνα, Ελλάδα