'Ετοιμοι να «ξαναζωντανέψουμε» ένα κλειστό κατάστημα στο Κέντρο;


Η δράση «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» προβλέπει την αξιοποίηση κλειστών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και έχει στόχο να δώσει «πνοή» σε περιοχές που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο δήμος Αθηναίων έχει ήδη δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες οι οποίες έχουν ως στόχο την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και την αναβάθμιση περιοχών στην Αθήνα στο ευρύτερο «εμπορικό τρίγωνο» (Σύνταγμα-Μοναστηράκι-Ομόνοια).

Στόχος της παρέμβασης είναι το πιλοτικό άνοιγμα κλειστών καταστημάτων που βρίσκονται συγκεντρωμένα σε συγκεκριμένους δρόμους και περιοχές του Κέντρου. Η δράση θα τονώσει την υφιστάμενη και τη νέα οικονομική δραστηριότητα, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της εικόνας των περιοχών που αποτελούν –ή δύναται να αποτελέσουν– σημαντικούς πόλους έλξης επισκεπτών και κατοίκων.

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρώτη περιοχή παρέμβασης, την ιστορική Πλατεία Θεάτρου, ανακοινώθηκε στις 24 Μαΐου και η προθεσμία υποβολής προτάσεων ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουνίου 2018. 7 καταστήματα, 10 δημιουργικές ομάδες ξεκίνησαν τη δράση τους σε μία από τις πιο παλαιές πλατείες της πόλης! Τα καταστήματα είναι: Book&Play, COCO-MAT.bike, Ο Χώρος, Νηρωή, Αστικά Μοτίβα, Creators of Cosmos και Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ.

 

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη δεύτερη περιοχή παρέμβασης, την εμβληματική Στοά Εμπόρων της οδού Βουλής, ανακοινώθηκε στις 2 Αυγούστου και η προθεσμία υποβολής προτάσεων ολοκληρώθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2018. 8 καταστήματα, 9 κοινωνικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν τη δράση τους σε μία από τις πιο εμβληματικές στοές της πόλης! Τα καταστήματα είναι: σχεδία αρτ, Ροκάνι + LUDD, Coocoo Creations, One Tool Three, Project Layali, Wisedog, Birdland και Athens Makerspace.

Θέλεις να συμμετάσχεις ενεργά και να ενημερώνεσαι για τις νέες δράσεις;
Πληροφορίες για τη διαδικασία και την Αίτηση Συμμετοχής.

Οι δράσεις στον χάρτη: