'Ετοιμοι να «ξαναζωντανέψουμε» ένα κλειστό κατάστημα στο Κέντρο;


Με τη δράση «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ», το πρόγραμμα προβλέπει την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας και έχει στόχο να δώσει «πνοή» σε περιοχές που έχουν «πληγωθεί» από την κρίση.

Ο δήμος Αθηναίων έχει ήδη δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες που έχουν ως στόχο την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και την αναβάθμιση περιοχών στην Αθήνα που έχουν πληγεί έντονα από την κρίση, με αποτέλεσμα τη λεγόμενη ερημοποίησή τους, όπως το ευρύτερο «εμπορικό τρίγωνο».

Στόχος της παρέμβασης είναι το πιλοτικό άνοιγμα κλειστών καταστημάτων που βρίσκονται συγκεντρωμένα σε συγκεκριμένους δρόμους του Κέντρου, ώστε να στεγάσουν κάποια δραστηριότητα. Η δράση θα τονώσει την υφιστάμενη και τη νέα οικονομική δραστηριότητα, συμβάλλοντας στη συντήρηση και βιωσιμότητα των παρεμβάσεων αισθητικής αναβάθμισης της εικόνας περιοχών που αποτελούν σημαντικούς πόλους έλξης επισκεπτών και κατοίκων.

Τα κλειστά καταστήματα που πρόκειται να ανοίξουν δεν θα είναι μεμονωμένα, αλλά θα αποτελούν κομμάτι μιας ευρύτερης διαδρομής στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας θεματικές ενότητες αγοράς είτε στον ίδιο δρόμο είτε σε πολύ κοντινή απόσταση. Ως περιοχή υλοποίησης του προγράμματος ορίζεται η περιοχή στο ευρύτερο «εμπορικό τρίγωνο», μεταξύ Ομόνοιας, Συντάγματος και Μοναστηρακίου.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρώτη περιοχή παρέμβασης, την ιστορική Πλατεία Θεάτρου, ανακοινώθηκε και η προθεσμία υποβολής των προτάσεων έκλεισε στις 14 Ιουνίου 2018.  7 καταστήματα  στην Πλατεία Θεάτρου, 7 δημιουργικές ομάδες ξεκινούν τη δράση τους σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης! Τα καταστήματα είναι: Book&Play, COCOMAT.bike, Ο Χώρος, Νηρωή, Αστικά Μοτίβα, Creators of Cosmos και Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ.

Μείνετε συντονισμένοι, γιατί σύντομα έχουμε εγκαίνια!

 

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δεύτερη περιοχή παρέμβασης, την εμβληματική Στοά Εμπόρων της οδού Βουλής, ανακοινώθηκε στις 2 Αυγούστου και η προθεσμία υποβολής των προτάσεων έκλεισε στις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Θέλεις να συμμετάσχεις ενεργά και να ενημερώνεσαι για τα νέα του ΠΟΛΗ2;
Η προθεσμία υποβολής προτάσεων έχει παρέλθει για την Πλατεία Θεάτρου, η προθεσμία υποβολής προτάσεων για τη Στοά Εμπόρων συνεχίζεται!

Οι δράσεις στον χάρτη: