πόλη2 > Events > ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ > Εργαστήρια συν-δημιουργίας/ Ωρίμανση προτάσεων

Εργαστήρια συν-δημιουργίας/ Ωρίμανση προτάσεων

- 21-Απρ-2018 11:00 • ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ελάτε στα εργαστήρια του προγράμματος που θα σας βοηθήσουν να ωριμάσετε τις προτάσεις σας.

Οι επιμελητές των αξόνων «Γειτονιά», «Δρόμος», «Κτίριο» θα σας καθοδηγήσουν, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, για τα επόμενα βήματα ανάπτυξης της πρότασή σας.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Απριλίου, από το πρωί, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

Στόχος των εργαστηρίων είναι η εξέλιξη των ιδεών που αναπτύχθηκαν σε προηγούμενα εργαστήρια και η διαμόρφωσή τους σε ολοκληρωμένες προτάσεις.

 

Πρόγραμμα

11.00- 12.30 Εργαστήριο ΓΕΙΤΟΝΙΑ/ ΔΡΟΜΟΣ/ ΚΤΙΡΙΟ

12.30- 13.00 Διάλειμμα

13.00-14.30 Εργαστήριο ΓΕΙΤΟΝΙΑ/ ΔΡΟΜΟΣ/ ΚΤΙΡΙΟ

Άξονας Παρέμβασης: Γειτονιά

Εργαστήριο: Από την ιδέα στην υλοποίηση

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξέλιξη των σκίτσων των προτάσεων σε σχέδια ώστε να προκύψει στη συνέχεια ένα συγκροτημένο πλάνο υλοποίησης. Θα παρουσιαστούν παραδείγματα και τεχνικές απλών κατασκευαστικών απεικονίσεων, όπου θα φανούν καθαρά οι απαιτήσεις και ο βαθμός εφαρμοσιμότητας των προτάσεων. Επιπλέον, θα γίνει εργαστήριο στη χρήση των δυνατοτήτων των σύγχρονων μέσων άμεσης κατασκευής. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν εμπειρία σε εργαλεία κατασκευής μικρής κλίμακας.

Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου: Maker Space (Ισόγειο)

 

Άξονας Παρέμβασης : Δρόμος

Εργαστήριο: Δρόμοι ιδεών Β’

Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργική παραγωγή ιδεών και προτάσεων για παρεμβάσεις στον αθηναϊκό δρόμο. Για να επιτευχθεί το παραπάνω θα γίνει αρχικά ενημέρωση γύρω από διεθνή και εγχώρια παραδείγματα παρεμβάσεων στους δρόμους ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν και θα χρησιμοποιηθούν βασικά εργαλεία αναπαράστασης και αποτύπωσης ιδεών. Τέλος θα πραγματοποιηθεί ομαδική συζήτηση γύρω από τις ιδέες των συμμετεχόντων των προηγούμενων εβδομάδων με στόχο την εξέλιξή τους.

Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου: 2ος όροφος

 

ΆξοναςΠαρέμβασης: Κτίριο

Εργαστήριο: Φυτώριο ιδεών Β’

Στόχος του εργαστηρίου είναι η επεξεργασία βασικών ιδεών πράσινων παρεμβάσεων σε κτίρια και ακίνητα. Μέσα από απλές τεχνικές χαρτογράφησης θα εξετασθούν και θα καταγραφούν θέματα όπως ο αντίκτυπος των παρεμβάσεων στο ίδιο το ακίνητο και την ευρύτερη γειτονιά, οι τρόποι ενδυνάμωσης των κοινωνικών σχέσεων και η ένταξη νέων τύπων δραστηριοτήτων. Στο εργαστήριο θα παρευρεθεί ειδικός σύμβουλος γεωπόνος για να δώσει κατευθύνσεις για την  επιλογή κατάλληλου τύπου και τρόπου φυτεύσεων.

Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου: 2ος όροφος