πόλη2 > Events > ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ > Παρουσίαση της παρέμβασης «Μια πλατεία για όλους»

Παρουσίαση της παρέμβασης «Μια πλατεία για όλους»

- 17-Μαρ-2019 16:00 • ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 16.00 στην πλατεία Μερκούρη θα παρουσιαστεί η παρέμβαση «Μια πλατεία για όλους» στους μικρούς και μεγάλους κατοίκους της γειτονιάς των Πετραλώνων.

 

Σύντομο ιστορικό:

Το Μάιο του 2018, μία άτυπη ομάδα κατοίκων από τα Πετράλωνα κατέθεσε μια πρόταση για ήπιες παρεμβάσεις στην πλατεία Μερκούρη στο πλαίσιο του προγράμματος This is Athens-Polis. Μέσα από μια συλλογική διαδικασία που περιελάμβανε μικρούς και μεγάλους χρήστες της πλατείας η ομάδα πρότεινε και, εφόσον εγκρίθηκε, υλοποιεί σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. Fat Cut Upcycling τις εξής επεμβάσεις:

  • Κατασκευή και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού (ξύλινες βιδωτές επιφάνειες που θα χρησιμοποιούνται σαν καθίσματα, βιβλιοθήκη δρόμου, τρίψιμο και βάψιμο στα υφιστάμενα παγκάκια, ινδιάνικο σπιτάκι, ξύλινο κάστρο, μαυροπίνακας)
  • Κατασκευή υπαίθριων σταχτοδοχείων, καθώς και τοποθέτηση σε επιλεγμένα σημεία μπολ για τα ζωάκια που συχνάζουν στην πλατεία, όπως και ειδικών κουτιών με σακούλες για το μάζεμα των σχετικών ακαθαρσιών.
  • Φύτεμα, ζωγραφιστά παιχνίδια, κάλυψη τρύπας στο δάπεδο, αισθητηριακά παιχνίδια.

 

Η υλοποίηση του έργου θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Απριλίου, οπότε η Κοιν.Σ.Επ. Fat Cut Upcycling θα ετοιμάσει τις ξύλινες κατασκευές για να ακολουθήσει στη συνέχεια η εγκατάστασή τους παράλληλα με δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, δράσεις ευαισθητοποίησης πολιτών σχετικά με το θέμα της καθαριότητας, συζητήσεις για την γειτονιά και κοινωνικό τραπέζι.

 

Δείτε το σχετικό Facebook event εδώ.