πόλη2 > Events > ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ > To This is Athens-Polis συμμετέχει στο Athens Music Week!

To This is Athens-Polis συμμετέχει στο Athens Music Week!

- 18-Ιούν-2019 17:00 • ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Το This is Athens-Polis συμμετέχει στο Athens Music Week!

Από τις 18 έως και τις 22/6, live μουσικές εκδηλώσεις, ανοιχτές συζητήσεις, panels και workshops στην Πλατεία Θεάτρου και τη Στοά Εμπόρων!

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

ΣΤΟΑ ΕΜΠΟΡΩΝ (Δείτε το σχετικό Facebook event εδώ

ΠΕΜΠΤΗ 20/6
18:30-19:00 Unison (Αστικό Μουσικό Σύνολο), Συναυλία

Το Unison είναι ο ρυθμός της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Μία ομάδα παιδιών και ενηλίκων με διαφορετική κουλτούρα συζητά, διαδρά, και λέει την ιστορία της μέσα από τη μουσική «παίζοντας» για την ενότητα, την αλληλεγγύη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το Unison σάς καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας σε ένα δημιουργικό-διαδραστικό εργαστήριο και να ντύσουμε με νότες από όλο τον κόσμο τη Στοά Εμπόρων. Η Νεανική Ορχήστρα θα μας παίξει 3 κομμάτια (D R Bellwood-Tango, Cha cha, Half Minute Waltz) και η Νεανική Χορωδία του Unison θα μας τραγουδήσει 3 κομμάτια (South African Folk Song-Shosholoza, Gospel spiritual-When the saints, Jazz Canon-Hallo Django).

19:00-21:00 «Η κοινωνική διάσταση της μουσικής», Ανοιχτή Συζήτηση

Ο DJ Dino MFU (ή αλλιώς Κωνσταντίνος Τσιώρης, ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας zero10Records και της σχολής DJ Survival), ο Βαγγέλης Μπάκαλος από την ομάδα Unison και ο Στάθης Δρογώσης (Κοινωνικό Ωδείο) θα μας παρουσιάσουν κοινωνικά εγχειρήματα στα οποία συμμετέχουν και θα μιλήσουν για την κοινωνική διάσταση της μουσικής.

……………………………………………………………

O DJ Dino MFU είναι μουσικός, house DJ και από τους πιο γνωστούς παραγωγούς της χώρας. Είναι ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας zero10Records και της σχολής DJ Survival: μιας σχολής DJing όπου, μαζί με τους συνεργάτες του, μαθαίνουν στα νέα παιδιά να παίζουν με «παραδοσιακούς», εξεζητημένους περίτεχνους τρόπους.

Μέσα από αυτό το εγχείρημα προσφέρει γνώση, αλλά εκφράζει επίσης τη στήριξή του σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οργανώσεις με ημερίδες επαφής με τη μουσική. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα μαθήματα που έχει κατά καιρούς προσφέρει στα παιδιά του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΕΠΕΑ) – «Ορίζοντες». Στο πλαίσιο αυτό, θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του και πώς καταφέρνει να συνδέσει τη δουλειά του με το κοινωνικό σύνολο και τις ανησυχίες του.

……………………………………………………………..

Το Unison (Ουνίσονο) είναι μία μουσική δράση με σημείο εκκίνησης τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Μέσα από το Unison, προσεγγίζουμε επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, επικοινωνούμε, συζητάμε, γιορτάζουμε και κινητοποιούμε τον κόσμο για δράση αναπτύσσοντας αστικά μουσικά σύνολα και διαδραστικές συναυλίες μαζί με φίλους, ενδιαφερόμενους πολίτες & οργανισμούς με κοινωνικό προσανατολισμό και αναζητήσεις. Τα πολυπολιτισμικά μουσικά σύνολά μας (χορωδία, ορχήστρα), ουνίσονα ενισχύουν την επίγνωση σημαντικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικών θεμάτων της εποχής, φέρνοντας τους κατοίκους της πόλης σε επαφή μέσω μιας ομαδικής μουσικής εμπειρίας.

………………………………………………………………
Ο Στάθης Δρογώσης εκτός από τη μουσική ασχολείται ως ενεργός πολίτης με τα κοινά. Από το 2012 συμμετέχει ενεργά στη συνέλευση του Κοινωνικού Ωδείου. Στο Κοινωνικό Ωδείο δίδονται μαθήματα μουσικής δωρεάν από εθελοντές σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

21:00-22:00 Στάθης Δρογώσης (πιάνο-φωνή) & Άρης Ζέρβας (τσέλο-φωνή), Ακουστική Συναυλία

Ο Στάθης Δρογώσης, σε μια ξεχωριστή ακουστική συναυλία, παρουσιάζει τα παλιά του τραγούδια αλλά και ακυκλοφόρητα σε μια μίνιμαλ εκδοχή. Ο ίδιος τραγουδάει και παίζει πιάνο και ο Άρης Ζέρβας κάνει φωνητικά και παίζει τσέλο. Τα τραγούδια παρουσιάζονται σχεδόν όπως γράφτηκαν στο πιάνο, χωρίς ενορχηστρωτικά εφέ. Εκφραστικά, λιτά, άμεσα και ειλικρινά. Θα ακούσουμε και κάποια από τα καινούργια, ανέκδοτα τραγούδια που ετοιμάζει αυτόν τον καιρό καθώς και διασκευές τραγουδιών από καλλιτέχνες και συγκροτήματα με τα οποία έχει βιωματική σχέση.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/06
19:00-20:00 ATENE DAIKO – Τα Τύμπανα του Ήλιου, Performance με Ιαπωνικά Κρουστά & Διαδραστικό Εργαστήρι Κρουστών

Παράσταση ιαπωνικών τυμπάνων Taiko από τους Atene Daiko – Τα Τύμπανα του Ήλιου, το μοναδικό συγκρότημα Taiko στην Ελλάδα. Μετά την παράσταση, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ανοιχτό εργαστήρι-γνωριμία με τα τύμπανα Taiko, ένα από τα πιο δυναμικά στιλ κρουστών παγκοσμίως.  Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια κι ελάτε να χαρούμε τον ρυθμό με όλο μας το σώμα…

20:00-21:00 “Project: Viola Da Gamba Loops”, Αντώνης Σκαμνάκης

Ο Αντώνης Σκαμνάκης, σε μυσταγωγικό κλίμα, παίζοντας Viola Da Gamba θα παρουσιάσει το “Project: Viola Da Gamba Loops”. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι από τη Δυτική Αφρική μέχρι την Κρήτη και από τον Marin Marais μέχρι τον Tom Waits.

21:00-22:00 Recovery, Rock Mashups and Covers
Οι Recovery είναι ένα μουσικό project που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2017. Η μπάντα ιδρύθηκε από δύο άτομα που ήθελαν να αναπαράγουν την αγαπημένη τους μουσική από μία διαφορετική οπτική γωνία. Τώρα η τετραμελής μπάντα διασκευάζει τραγούδια από διάφορα μουσικά φύλα και περιοχές κάνοντας μίξεις τραγουδιών και mashups. Recovery είναι μία διαδικασία, είναι θεραπεία μέσω της μουσικής.

Ζωή Μάμμη (φωνή)
Κων/νος Κώτσος (κιθάρα)
Κων/νος Παπαδόπουλος (μπάσο)
Δήμητρα Πατρασκίδου (drums)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/06
18:00-19:30 DE TRACES. Afro-Caribbean in Dub

Ένα νέο project των De Traces. AfroCaribbean In Dub, εκρηκτικές μουσικές αλχημείες σε ένα απρόβλεπτο και συναρπαστικό experimental dub τοπίο. Σύγχρονη dynamic χορευτική Electro Dub, Calypso, Soucous με ήχους εμπνευσμένους από την Αφρική και Καραϊβική.

Βαγγέλης Γκεράσης (πλήκτρα-programming) / Κώστας Θωμαϊδης (πλήκτρα) / Νίκος Λαζάρεφ (κιθάρα-φωνή) / Marion Teach (φωνή) / Special guest: Ιωάννα Μαυρογιώργη (movement improvisation)

19:30-21:00 Driver’s Hit, Rock Covers

Οι Driver’s Hit είναι μια Rock Cover Band. Πάνω στη σκηνή ταξιδεύουν μέσω ήχων Hard Rock, Classic Rock, Rock ‘n Roll, Blues και Funk Rock.

Νέστωρ Αποστολόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα)
Περικλής Παπαπερικλέους (ηλεκτρική κιθάρα-φωνή)
Εβελίνα Μιαούλη (φωνή)
Βασίλης Φασούλης (μπάσο)
Γιώργος Γκαρτζόπουλος (drums)

21:00-22:00 BORRA, Τελετουργικό Afro-electro Punk

H BORRA είναι μία τετραμελής μπάντα που παίζει τελετουργικό afro-electro πανκ. H έντονη ενέργεια και η ψυχεδελική διάθεση της μπάντας είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Βora, μιας σκύλας με σύνδρομο προσανατολισμού.

Μαρία Σιδέρη (φωνή-λουπιέρα)
Πάνος Παπάζογλου (κιθάρα-φωνή)

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ (Δείτε το σχετικό Facebook event εδώ)

Πρώην BAR GURU BAR:

ΤΡΙΤΗ 18/6
17:00-18:30 “How can we strengthen Music professionals and Music sector Structural need» | Round Table (Αγγλικά)
Διοργανωτής: Athens Music Week

18:30-19:30 «Ψάχνεις τρόπους ανάπτυξης και χρηματοδότησης για το νέο σου project! Θέλεις μια «ευρωπαϊκή» βοήθεια;» | Workshop
Διοργανωτής: Athens Music Week

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/6
17:00-18:00 “Modular Synthesizers and Sound Design” | Workshop
Διοργανωτής: Athens Music Week

18:30-20:30 «Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στην ανεξάρτητη παραγωγή» | Panel/Ανοιχτή συζήτηση
Διοργανωτής: Athens Music Week

21:30-00:00 Parity (Jazz/Fusion), Anima (DigiLog), Mind Ripple (Alternative Rock), Marva Von Theo (Dark-Pop/Electronic) | Live Showcases

……………………………………………………………..

Εξωτερικός χώρος Πλατείας Θεάτρου:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/6
17:00-19:00 «Μουσικές από τη Γειτονιά του Γερανίου» | SOMA (Scattered Open Museum of Attica)
Ένα συλλογικό ηχητικό ψηφιακό αρχείο υπό διαμόρφωση με τη συμμετοχή των κατοίκων του Γερανίου.

20:00-00:00 Irie Action Sound System, Live