πόλη2 > Events > ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ > 05/07 3rd Open Discussion – Δημόσιο Κτίριο και Ψηφιακή Τέχνη

05/07 3rd Open Discussion – Δημόσιο Κτίριο και Ψηφιακή Τέχνη

- 11 Σεπτεμβρίου • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Στην συγκεκριμένη συνάντηση για το θεματικό άξονα «Σεράφειο – Δημόσιο Κτίριο και Ψηφιακή τέχνη» θα συζητήσουμε βήμα βήμα την ανοιχτή πρόσκληση καθώς και τη διαδικασία της αίτησης συμμετοχής, που αφορούν τη δημιουργία καλλιτεχνικής εγκατάστασης με νέες τεχνολογίες στο κτίριο (in-situ).

Στόχος αυτής της προπαρασκευαστικής συνάντησης είναι, να απαντηθούν απορίες και ερωτήματα και να υποστηριχτούν οι προτάσεις προς υποβολή!

Το Σεράφειο αποτελεί το νέο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας στην Αθήνα όπου στεγάζονται οι πιο καινοτόμες δομές του δήμου Αθηναίων, σκοπός είναι ολόκληρο το κτίριο να λειτουργήσει ως ένας κόμβος δημιουργικότητας και καινοτομίας αντικατοπτρίζοντας το σύγχρονο χαρακτήρα της πόλης.

Η ένταξη μιας διαδραστικής καλλιτεχνικής εγκατάστασης που θα αναδεικνύει την πόλη της Αθήνας, θα ενδυναμώσει την σύγχρονη ταυτότητα του κτιρίου ενώ παράλληλα θα επισημάνει το ρόλο της τέχνης σε δημόσια σημεία.
Βασικά χαρακτηριστικά της καλλιτεχνικής παρέμβασης θα είναι η χρήση νέων τεχνολογιών και η αξιοποίηση δεδομένων της πόλης.